Based in Sydney, Australia, Foundry is a blog by Rebecca Thao. Her posts explore modern architecture through photos and quotes by influential architects, engineers, and artists.

Vakantietip speciaal voor deze coronazomer!

Vakantietip speciaal voor deze coronazomer!

scroll voor foto’s

Corona… hoelang gaat het duren voordat het woord net als tyfus en tering een manier van uitdrukken wordt voor als iets niet helemaal zoals plan verloopt? Of sterker nog, voor iets dat als sneeuw voor de zon verdwijnt? Mijn zomervakantieplannen zijn in ieder geval echt mega corona!

Misschien was je van plan om net als vorig jaar (en elk jaar daarvoor) weer gezellig met je sleurhut op de route du soleil in de file te gaan staan. Of met je luie reet op een buitenlands strand te gaan liggen. Of ging je net als ik een (te) grote zak geld overmaken naar een touroperator omdat je te lui bent om zelf een paar hotels te boeken. En toen kwam corona om de hoek niezen. Weg zomerplannen.

Ik had deze mei een mijn rondreis door Azerbeidzjan, Armenië en Georgië in de planning staan. Van de Kaspische zee naar de Zwarte zee. De natuur schijnt daar geweldig te zijn, maar…

Je gaat geen boodschappen doen als je koelkast nog vol is, dus waarom stap ik in een vliegtuig om natuurgebieden te zien als ik Nederland nog niet uitgespeeld heb?

Mijn ouders zijn al een paar jaar met pensioen, en hebben dus genoeg tijd om alle anwb-routes af te werken. En mijn pa liep al een tijdje op te scheppen dat je in de Amsterdamse Waterleidingduinen struikelt over de herten. Dat neem ik dan met een korreltje zout, want mijn vader is een hobby-visser.  Maar, nou bleken de vossen in dat gebied ook net welpjes je te hebben gekregen, dus ik heb mijn camerabatterij opgeladen en wij gingen richting Zandvoort.

En holishit, struinen door de waterleidingduinen kan ik iedereen aanraden! Het stikt er idd van de herten. Babyvosjes zijn super cute. En ik denk niet dat je eraan moet likken, maar het natuurgebied heeft ook hele mooie paddo’s. Een paar foto’s hieronder en scroll helemaal naar beneden voor praktische bezoekers info en instructies.

rosezandvliet_waterleiding24.JPEG
29612FCF-2E0A-42D3-B870-C2B30A5ACCC6 2.JPEG
rosezandvliet_waterleiding25.JPEG
rosezandvliet_waterleiding33.JPEG
rosezandvliet_waterleiding4.JPEG
rosezandvliet_waterleiding44.JPEG

PRAKTISCHE INFO.

Check eerst het weer, het gebied ligt aan het strand, dus het waait er flink en het kan koud zijn. Er zijn meerdere ingangen en routes mogelijk. Mijn pa had een route uitgeprint en de instructies waren in de trant van ‘bij de derde boom naar links’, dus wij waren binnen no time ‘verdwaald’.

Onthou goed waar je auto staat en navigeer terug op gevoel, de bordjes of met google maps. Heb je geen goeie internetbundel, download dan maps.me, die app werkt zonder internet. Wij hebben de ingang Panneland (bij Zandvoort genomen) zijn toen praktisch rechtdoor gelopen de duinen in. Terug zijn we met een bocht linksom weer teruggelopen naar de auto.

rosezandvliet_waterleiding1.JPG

Onnodig wellicht om te zeggen, maar draag laagjes, neem eten en drinken mee. En piesen kan gewoon in de bosjes, dat doen de dieren ook, maar pas wel op voor de doornen van de bosjes!

VEEL PLEZIER! En mocht je een fotogenieke plek weten waar ik echt een keer een wandeling moet maken, dan hoor ik het graag!

P9060708 2.jpg


Ooit dit zo bekeken?

Ooit dit zo bekeken?

Unreal, an empty Amsterdam due to corona isolation.

Unreal, an empty Amsterdam due to corona isolation.